full screen background image

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10.000.000 de euro

mascati_79397300     Un număr de 25 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în patru judeţe, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, în acest caz fiind vizaţi directorul DGASPC, Valentin Popescu, şi tatăl său, fostul şef al PSD Orşova, transmite Mediafax.

Poliţiştii fac percheziţii în judeţele Mehedinţi, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste zece milioane de euro.

Astfel, 17 percheziţii se desfăşoară în Mehedinţi – în Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Strehaia -, două în judeţul Timiş, cinci în Caraş Severin şi una în Arad.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz sunt vizaţi şi directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, Valentin Popescu, dar şi tatăl său, fostul şef al PSD Orşova, Constantin Popescu, anchetatorii făcând percheziţii atât la locuinţele celor doi din Orşova şi Drobeta Turnu Severin, cât şi la sediul societăţii Floricola, din Orşova.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2008 – 2014, între societăţile de transporturi, construcţii şi servicii vizate în acest dosar au fost emise facturi fictive în valoare de 45 de milioane de euro, deducând TVA de peste zece milioane de euro.

Un număr de 32 de persoane urmează să fie aduse la audieri. Constantin Popescu a fost preşedinte al filialei Orşova a PSD din 2011 până în aprilie 2014 şi este cunoscut drept un apropiat al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, alături de care este trimis în judecată într-un dosar de corupţie, în care ambii au fost arestaţi preventiv în aprilie 2014.

Constantin Popescu deţine societatea Floricola, care asigură serviciile publice de salubrizare, alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Orşova, prin contract de concesiune încheiat în 2006 pe o perioadă de 25 de ani.

Fiul lui Constantin Popescu, Valentin Popescu, este directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Mehedinţi din anul 2012.

comments

comments