full screen background image

Tribunalul București decide miercuri dacă Sorin Oprescu va fi eliberat

sorin oprescu     Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor hotărî miercuri dacă edilul suspendat al Capitalei va fi eliberat, informează B1 TV. Instanța judecă cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv pentru Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Între timp, iubita lui Sorin Oprescu a venit miercuri dimineața să-l viziteze la Arestul Poliției Capitalei.

Sorin Oprescu s-a întors marți în arest. Edilul suspendat a fost externat de medicii care l-au supus unei coronarografii și au decis că acesta nu are probleme cu inima.

Cât timp a stat în spital, Oprescu nu a putut fi vizitat nici măcar de iubita sa, Adriana Nica, medic la Spitalul Universitar.

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv pe 7 septembrie.

Potrivit procurorilor anticoprupție, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

comments

comments