full screen background image

Deputați ucraineni, în vizită la Bălcăuți

1     La finele lunii septembrie o delegație parlamentară din Ucraina, zona Cernăuți, s-a întâlnit, la București, cu deputați români.

Cele mai importante probleme discutate au privit creșterea numărului de puncte de trecere a frontierei, susținerea comunităților de români din Ucraina și a comunităților de ucraineni din România precum și dezvoltarea schimburilor economice dintre cele două țări vecine.

La întoarcerea spre casă, deputații Maksim Burbak, Mikola Fedoruk și Oleksander Drozdek au vizitat comunitatea de ucraineni din Bălcăuți.

Ei au fost întâmpinați de membri ansamblului “Kozaciok” cu melodii ucrainene, moment care i-a făcut pe oaspeții ucraineni să se simtă ca acasă, mărturisire făcută la sediul Uniunii Ucrainenilor Români din localitate, unde a avut loc o scurtă întrevedere.

La discuții au participat Boreslaw-Ștefan Petrașuc, fost președinte al UUR-filiala Suceava, Lăcrămioara Grigorciuc, președinte UUR-Bălcăuți, Petru-Ștefan Șoiman, coordonator al Ansamblului “Kozaciok” și Narcisa Plecan, profesor de limba și literatura ucraineană.

Delegația din ţara vecină a donat cărți pentru biblioteca ucraineană din Bălcăuţi.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments