full screen background image

Ziua Internațională a cafelei la Viva CAFÉ

 

Viva Cafe Iulia

Espresso, latte sau capuccino? Cafeaua este sărbătorită astăzi în întreaga lume.
De ziua internațională a cafelei  am stat de vorbă cu Bogdan Irimia, proprietarul Lounge Bar Vice din Fălticeni și am aflat câte ceva despre obiceiul de a bea cafea la români, dar și despre preferințele românilor.
Iulia: Cum trebuie preparată cafeaua pentru a avea un gust foarte bun?
”Cafeaua trebuie să fie măcinată proaspăt. Cafeaua care se cere cel mai des este expresso. Am observat în ultima vreme o tendință de a servi cafeaua, spre zona italiană.”
Iulia: Credeți că oferă mai multă energie acestă bautură?
”Da, acesta este motivul. Contează și cana în care bei cafeaua. Trebuie să fie fierbinte, pentru ca acestă băutură să fie de o calitate bună.”
De Ziua Internaţională a Cafelei, trecem în revistă câteva lucruri poate mai puţin ştiute despre cea mai consumată băutura din lume.
Știați că…? Cei mai mari băutori de cafea sunt olandezii. Consumul mediu pe cap de locuitor este de 2,414 ceşti pe zi.
Știați că…? O cafea îndulcită este şi un bun diuretic, deoarece stimulează digestia, prin metilxantina pe care o conţine, o substanţă care favorizează eliminarea toxinelor.
Știați că…? De asemenea, cafeaua poate fi folosită cu succes şi în tratamente de înfrumuseţare (poate fi un bun tratatment anticelulitic sau un scrub de exceptie) sau ca sprijin în diverse activităţi casnice. Altă cafea apreciată de acestea este și cea verde, cunoscută pentru beneficiile ei pentru sănătate, mai ales pentru lupta împotriva kilogramelor.
Vă doresc o cafea și o zi bună!

comments

comments