full screen background image

Primarul municipiului Botoșani, cercetat pentru abuz în serviciu

DNA      Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări față de Cătălin Flutur, la data faptelor primar al municipiului Botoșani, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit.

La data de 23.09.2009, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani, Flutur a concesionat unei societăți comerciale, până la data de 31.10.2011, o suprafață de 130 m.p., teren amplasat în municipiul Botoșani, având destinația de alee pietonală, în scopul organizării șantierului aferent proiectului „Îmbunătățirea produsului turistic prin extinderea și modernizarea hotelului Belvedere”.

Aceasta, contrar Hotărârii Consiliului Local Botoșani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentației Plan urbanistic de detaliu, în care se condiționa amenajarea parcării hotelului fără afectarea aleii pietonale limitrofe.

Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani afectați de desființarea unei căi de acces ce lega un bulevard de un cartier.

La data de 18.04.2012 în calitate de reprezentant ai Consiliului Local Botoșani, Flutur, contrar dispozițiilor Hotărârii Consiliului locale anterior menționate, a concesionat aceleiași societăți comerciale, pe durata existenței construcției, terenul de 130,01 m.p, reprezentând aleea pietonală desființată ilegal în cadrul construcțiilor efectuate aferent proiectului „Îmbunătățirea produsului turistic prin extinderea și modernizarea hotelului Belvedere”.

Prin activitățile descrise au fost vătămate interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani afectați de desființarea unei căi de acces dintre un bulevard și un cartier, iar ulterior, începând cu luna mai 2012, au fost vătămate interesele legitime ale unui liceu, al cărui spațiu (teren de sport) a fost micșorat cu suprafața de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii desființate ilegal.

Prejudiciul în dauna Primăriei municipiului Botoșani este estimat la suma de 8.176 lei, reprezentând prețul achitat către pentru amenajarea noii alei pietonale.

La data de 28.09.2015, suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele, încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane.

comments

comments