full screen background image

Turcia refuză înființarea de centre de primire pentru imigranți

ahmet     Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat că Turcia refuză înființarea de centre de primire pentru imigranți, chiar dacă Uniunea Europeană i-a solicitat acest lucru.

Mediafax anunță că într-un interviu pentru cotidianul Hürriet, șeful guvernului din Turcia a declarat că aceste centre sunt “inacceptabile” și „inumane”, iar pe teritoriul Turciei nu va fi niciun asemenea centru.

După ce miercuri, liderii UE au ajuns la un acord de întărire a frontierelor în fața fluxului de imigranți care se îndreaptă spre Europa, dar și de înființarea de centre pentru primire și înregistrare a imigranților în Italia și Grecia, prim-ministrul turc anunță că nu acceptă un asemenea plan, spunând că dorește crearea unei “zone de securitate” la frontiera turco-siriană pentru “controlarea” refugiaților sirieni.

Ahmet Davutogru a declarat că Turcia ar putea construi trei orașe care să găzduiască fiecare câte 100.000 de persoane, dar numai dacă în zona de la Azaz la Jarablus nu vor mai exista membri ai grupării jihadiste Statul Islamic.

“Voi (europenii) puteți să vă asumați costul acestora și noi putem să le construim”, a mai adăugat el.

De la începutul războiului din Siria, Turcia a primit oficial 2.2 milioane de sirieni, iar sumele de bani consumate în acest scop sunt de aprozimativ 6,6 miliarde de euro.

comments

comments