full screen background image

Locuinţe sociale cu fonduri europene, pentru asistaţii din căminul de la Colegiul “Petru Muşat” din Suceava

clsv 2709 2     Consilierul independent, Adrian Arămescu, cere identificarea de fonduri care să permită mutarea sucevenilor care locuiesc într-un cămin cu destinaţie socială al Colegiului “Petru Muşat”, imobil care, deşi a fost separat de unitatea de învăţământ, reprezintă un pericol pentru elevii care învaţă în preajmă.

Arămescu spune că, pe lângă disconfortul provocat de rufele atârnate la uscat, mirosul emanat de la grupurile sanitare dezafectate şi gunoaiele aruncate la întâmplare, căminul cu pricina constituie un focar de agenţi patogeni care se pot răspândi şi în vecinătate.

Arămescu: “Propun să găsim o soluţie şi fonduri pentru a muta cetăţenii în cauză din căminul de la Colegiul Petru Muşat, deoarece este o ruşine şi pentru acesta, cât şi pentru Inspectoratul Şcolar. Cei care locuiesc acolo aruncă gunoi pe geam şi îşi pun  rufele la uscat, într-o zonă frecventată de elevi, de aceea nu putem să mergem la infinit şi să-i menţinem acolo, cu cheltuieli repetate pentru întreţinere şi reparaţii.”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că, în prezent, căminul este administrat de municipalitate şi că problema nu poate rezolvată „peste noapte”.
Totuşi, Primăria va întocmi proiecte pentru construirea de locuinţe sociale cu finanţare  europeană nerambursabilă, în programarea 2014-2020 existând fonduri prevăzute în acest sens.

Lungu: “Noi am făcut nişte eforturi, când acest cămin era chiar în cadrul liceului. L-am separat de liceu, iar astăzi este administrat de municipalitate. Sigur, soluţia pe care o aveţi dumneavoastră în vedere cu fonduri europene, întrucât sunt prevăzuţi bani pentru locuinţe sociale. Intenţionăm să construim mai multe locuinţe sociale pentru aceste categorii de persoane care nu au venituri şi sper să reuşim să facem acest lucru. Până un alta, în această iarnă nu avem soluţii şi trebuie să îi ajutăm să treacă iarna.”

În căminul respectiv locuiesc 40 de familii cu copii, precum şi 4 tineri care au ieşit din sistemul instituţionalizat de protecţie socială.

Pe lângă restanţele la utilităţi, aceştia au datorii la plata chiriei, mulţi dintre ei fiind acţionaţi în instanţă de compartimentul specializat al Primăriei.

comments

comments