full screen background image

Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor Curţii Supreme

dragnea    Liviu Dragnea ajunge azi în faţa magistraţilor Curţii Supreme, la primul termen din Apel în dosarul Referendumului. Preşedintele interimar al PSD a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, pentru demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Şedinţa de judecată vine la numai o zi după ce Dragnea şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia PSD. Acesta spune că a luat decizia de a candida deşi înţelege riscurile. Dragnea e susţinut în acest moment de cel puţin 26 de filiale judeţene.

Dragnea spune că PSD are nevoie de o reformă profundă, cu accent pe tineri. Preşedintele interimar al social-democraţilor consideră că partidul pe care îl conduce trebuie să aducă echilibrul în viaţa politică din România

Principalii săi contracandidaţi, surpriza Robert Negoiţă, care s-a răzgândit după 24 de ore şi senatorul Şerban Nicolae, s-au retras din cursă. Nicolae a spus la Antena 3 că nu mai candidează pentru că viitorul congres este “profund viciat”.

Alegerea preşedintelui PSD va avea loc în 11 octombrie, printr-un scrutin universal, fiind prima dată în istoria PSD când liderul formaţiunii este ales prin vot direct, de către toţii membrii săi. După alegerea preşedintelui, restul funcţiilor din Biroul Permanent Naţional vor fi alese la Congresul care va avea loc în 18 octombrie.

comments

comments