full screen background image

Abuzurile asupra copiilor, în creştere

copil suparat     Numai în prima jumătate a lunii, la Direcţia suceveană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost înregistrate 27 de sesizări privind posibile abuzuri asupra copiilor.

Reprezentanţii instituției au precizat că fiecare sesizare a fost verificată şi, la final, nu toate cazurile au fost confirmate.

În 4 cazuri, minorii au fost menținuți în familie, urmând să fie monitorizați de Primăriile de domiciliu.

În schimb, s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență pentru alţi 4 minori, care se aflau în situaţie de risc.

Autorităţile au considerat că minorii se află în pericol în familie, unde au parte de un tratament inuman, sunt lăsaţi flămânzi, uneori agresaţi, locuiesc în case insalubre şi nu sunt trimişi la şcoală.

După ce au fost luaţi de autorităţi în regim de urgenţă, cei 4 copii au ajuns în grija asistenţilor maternali şi în centre de plasament, unde au parte de condiţii decente de creştere şi educaţie.

În acest an, 125 de copii din județ au ajuns în grija statului, după ce au fost neglijaţi de părinţi sau de rudele în grija cărora au fost lăsaţi în timp ce părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

comments

comments