full screen background image

600 de maidanezi suceveni vor fi adoptaţi, anual, în Germania

caini vagabonzi     Consiliul Local a aprobat asocierea municipiului Suceava cu Asociația “Pro Animals Tina”, în vederea derulării activităților care se desfășoară în adăpostul de câini.

În vară, aleșii s-au opus semnării unui contract cu asociația amintită, demersul urmând a se concretiza în reducerea, până la 31 martie 2016, la maxim 500, a numărului de câini adăpostiți și îngrijiți în Lunca Sucevei.

“S-a ajuns la o formă de contract și mă bucur, pentru este bine ca Pro Animals Tina să lucreze la adăpostul de câini. Mai ales că, obligațiile  puse de o parte și de cealaltă, pot duce, în final, la gestionarea corectă a câinilor din adăpost și reducerea numărului acestora”, a declarat primarul Ion Lungu.

Potrivit contractului, Asociația “Pro Animal Tina” va promova atât adopțiile interne, cât și pe cel externe, în acest din urmă caz, anual în Germania urmând a fi trimise 600 de canine.

“În acest an, au fost dați înspre adopție, în Germania, 360 de câini, urmând ca până la sfârșitul anului să plece și diferența. Astăzi în adăpost sunt 950 de câini și, sigur, noi ne dorim ca acest număr să scadă”, a subliniat Lungu.

Totodată, Asociația “Pro Animals Tina” va asigura hrănirea animalelor, tratarea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabică, identificarea și microciparea câinilor fără stăpân colectați de pe raza Sucevei, precum și eutanasierea celor care prezintă boli incurabile.

comments

comments