full screen background image

Peste 300 de posturi disponibile, la Bursa Absolvenţilor din 25 septembrie

ajofm suceava     Absolvenţii care au finalizat o formă de învăţământ în acest an şi angajatorii care au manifestat interes în recrutarea de personal, vor avea oportunitatea unui interviu şi a  unei preselecţii directe, vineri, 25 septembrie, într-un cadru specific de mediere deschisă între cerere şi oferta de forţă de muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă că acţiunea se va desfăşura, începând cu ora 10.00, în Suceava (în corpul E, intararea dinspre Direcţia Silvică, al Universităţii “Ştefan cel Mare”), Fălticeni (sediul local), Rădăuţi (Casa Germană) sau Cîmpulung Moldovenesc (sediul local).

Sunt disponibile, până la această dată, 327 de posturi vacante la nivelul judeţului, din care 176 sunt oferite în Suceava, 67 sunt la Fălticeni, 40 la Rădăuţi şi 44 la Câmpulung Moldovenesc.

Numărul angajatorilor care au confirmat prezenţa a ajuns la 83, din aceştia 27 urmând să participe la Suceava, 11 la Fălticeni, 14 la Rădăuţi şi 31 anunţându-şi prezenţa la Câmpulung Moldovenesc.

Bursa din Suceava are deja confirmate un număr de 37 de posturi la care se solicită studii superioare şi 139 de locuri vacante pentru studii medii, profesionale sau necalificaţi.

Cele mai solicitate specializări cu studii universitare sunt cele de inginer şi economist, dar vor găsi un post şi tinerii specializaţi în design de pagini web sau programatori.

Candidaţii cu studii medii vor concura pentru posturile de operator calculator, manipulant sau agent vânzări.

Inspectorul superior comunicare, presă și relații publice, Capverde Anca, precizează că ultimele oferte de locuri vacante  înregistrate pentru Bursa absolvenţilor au schimbat considerabil volumul şi paleta de meserii care se solicită nu numai de angajatorii din Suceava, la eveniment anunţându-şi participarea două firme din Botoşani, respectiv Iaşi.

Printre ocupaţiile care s-au adăugat în ultimele zile predomină inginerii, într-o gamă diversă de specializări, ocupaţii cu specific administrativ –  funcţionăresc (secretară, asistent manager) şi specializări din domeniul IT şi publicitar.

Absolvenţii participanţi la bursă vor putea participa la o şedinţa de orientare în carieră dar şi de consiliere pentru ocuparea unui loc vacant în statele membre europene.

Pe portalul EURES sunt disponibile la această dată un număr de 1384 de posturi vacante, oferta cea mai voluminoasă şi diversificată venind din Germania şi Marea Britanie.

comments

comments