full screen background image

ANAF îi răspunde șefei DNA

anaf 2     ANAF răspunde șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și susține că valoarea prejudiciilor provenite din dosarele instrumentate de DNA cu sentinţe judecătoreşti anul trecut este de 150 milioane euro, nu de 300 milioane euro, cum a comunicat aceasta.

Potrivit unui comunicat al instituției, jumătate din prejudiciile provenite din dosarele DNA reprezintă suma aferentă ICA.

Instituţia precizează că 53,6% din total prejudicii trimise spre executare ANAF sunt nerecuperabile.

Astfel, pentru 63 sentinţe/hotărâri judecătoreşti prin care s-au stabilit prejudicii în valoare de 596,49 milioane lei (30% din valoarea totală) sunt în curs formalitățile legale de partaj /ieşire din indiviziune forțată, iar pentru 693 de sentinţe/hotărâri judecătoreşti cu prejudicii de 433,1 milioane lei ( 21,8%) s-au pronunţat pentru persoane fizice care nu deţin bunuri sau venituri urmăribile sau pentru care s-a declarat starea de insolvabilitate.

Joi seară, procurorul șef al DNA a declarat că ANAF-ul nu a recuperat niciun leu din cei 310 milioane de euro din dosarele instrumentate de procuorii anticorupție, în ultimele opt luni.

comments

comments