full screen background image

Deși Universitatea suceveană s-a modernizat, studenții reclamă o serie de deficiențe

usv fain     Studenţii suceveni nu sunt pe deplin mulțumiți de condiţiile din cămine, de modul în care sunt acordate bursele sociale şi atrag atenţia că nu au destui consilieri şi medici în cabinetele din universitate.

Aceste date sunt conținute în raportul proiectului Politici publice privind echitatea în învăţământul superior realizat cu fonduri POSDRU în 8 universități din țară, printre care “Ștefan cel Mare” Suceava.

Studiul arată că există o tendinţă de creştere a accesului în căminele studenţeşti, însă renovarea acestora a implicat şi scăderea numărului de locuri.

Studenții spun că fondul pentru bursele sociale este acelaşi cu fondul pentru bursele de merit, iar universităţile tind să favorizeze bursele de merit în detrimentul celorlalte.

Studiul arată că bursele au impact în menţinerea studenţilor în facultate, studenţii folosindu-se de bursă pentru cheltuieli de întreţinere.

De asemenea, tinerii atenţionează asupra lipsurilor din cabinetele medicale şi de consiliere, inclusiv în ceea ce privește personalul specializat.

comments

comments