full screen background image

O şuviţă din părul chitaristului Jimi Hendrix, estimată la 60.000 de dolari, scoasă la licitaţie

Jimi Hendrix

O amuletă realizată dintr-o şuviţă din părul chitaristului Jimi Hendrix, estimată la 60.000 de dolari, va fi pusă în vânzare într-o licitaţie care va avea loc la New York, pe 29 septembrie.
Această amuletă inedită a reprezentat unul dintre numeroasele obiecte utilizate într-o şedinţă de spiritism, intens mediatizată, organizată de jurnaliştii de la revista Guitar World, care doreau să intre în legătură cu spiritul lui Jimi Hendrix, pe 18 septembrie 1983, chiar în ziua în care se împlineau 13 ani de la moartea celebrului chitarist american.
“Este o amuletă de aproximativ 50 de centimetri, realizată din două fâşii din piele, una roşie şi alta verde, împletite între ele, pentru a se potrivi cu o altă fâşie din piele, încrustată cu mărgele, înfăşurată în jurul unei şuviţe din părul lui Hendrix”, a precizat un purtător de cuvânt al casei Profiles in History, organizatoarea licitaţiei.

“A fost creată în 1971 de Felix Pappalardi, basistul trupei Mountain şi producător al trupei Cream. În cele din urmă, amuleta a fost descoperită la o vânzare de obiecte organizată de o asociaţie, care o achiziţionase în prealabil de la o agenţie imobiliară din Hollywood, Florida. Amuleta, ce poate fi recunoscută imediat, graţie mediatizării sale intense, a fost descoperită într-o ramă care a fost spartă”, a precizat aceeaşi sursă.

comments

comments