full screen background image

Trei accidente cauzate de şoferi băuţi, în Câmpulung, Adâncata şi Fălticeni

POLITIST     Joi dimineaţă, la ora 09.50, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, de un tânăr, de 24 de ani, şi un bărbat, de 37 de ani, ambii localnici, despre faptul că au fost implicaţi, în calitate de conducători auto, într-o tamponare, din care au rezultat doar pagube materiale, şi nu se înţeleg amiabil.

Procedând la soluţionarea tamponării, cei doi conducători auto au fost testaţi de polițiști cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost negativ, pentru bărbatul de 37 de ani, și de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tânărul de 24 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 17.40, Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 208D, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, după ce a consumat băuturi alcoolice, un tânăr, de 19 ani, din comuna Adâncata, s-a urcat la volanul autoturismului, pe care l-a condus pe raza comunei, unde, din cauza vitezei și a carosabilului acoperit cu pietriș, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unei locuințe.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 22.07, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată, prin 112, despre faptul că, pe str. Păcii din localitate, s-a produs un accident rutier, în urma căruia au rezultat pagube materiale.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat abandonat într-un șanț un autoturism, însă conducătorul auto nu se afla la locul accidentului.

A doua zi, în jurul orei 05.49, la sediul Poliției municipiului Fălticeni s-a prezentat un localnic, de 47 de ani, care a declarat faptul că el a condus autoturismul pe strada Păcii și nu a văzut lucrările din carosabil, fapt pentru care a intrat în șanț și a plecat să caute sprijin pentru a scote mașina din acel loc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauze s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluţionate procedural.

 

comments

comments