full screen background image

Începe Festivalul de atitudine culturală “Folkever”, la Rădăuţi şi Siret

folkever 2015     Cea de a VII-a ediție a Festivalului de atitudine culturală “Folkever” se va desfășura, la Rădăuți şi Siret, în zilele de 18, 19 şi 20 septembrie.

Festivalul „Folkever” este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează tinerilor cantautori români de muzică folk şi tinerilor poeţi români, din ţară şi străinătate.

Manifestarea are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk şi ale poeziei și promovarea tinerilor artiști.

Festivalul este organizat de către Asociaţia Pentru Cultură şi Solidaritate “Peter Tomaschek” din Siret, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, cu sprijinul Primăriei oraşului Siret și a Consiliului Judeţean Suceava.

În cele trei seri de spectacol, vor avea loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk şi tineri cantautori, câştigători ai ediţiilor precedente, precum şi momente poetice susţinute de poeţi consacraţi şi nume tinere din zonă poeziei, prezentări de carte, reviste culturale, lansări de carte, expoziții de caricatură, expoziții de fotorafie și sculptură.

Trofeul festivalului pentru poezie, pentru anul 2015, a revenit revine Dianei Beldeanu, din Suceava.

Locul 1 a fost obţinut de Raluca Rîmbu, din Suceava, locul 2 de Oana Pop, din Cluj Napoca, și locul 3 de Corocea Codruța, din Suceava.

Astfel, şcoala de poezie suceveană îşi continuă succesele, de patru ediții încoace.

Pe Diana Beldeanu (trofeul festivalului și premiul revistelor “Zona Literară” și “Bucovina Literară”) și Raluca Rîmbu (premiul revistelor “Timpul” și “Bucovina Literară”) le puteţi întâlni vineri, de la ora 16, la Galeriile de Artă din Rădăuţi, când vor fi premiate și vor susține un recital de poezie în fața invitaților.

Radio VIVA FM este partener media al evenimentului.

Programul complet al evenimentului:

folk prog 15

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments