full screen background image

Un şofer beat, unul care a fugit de la locul faptei şi un căruţaş, implicaţi într-un accident la Zamostea

cal caruta     Miercuri, în jurul orei 22.34, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 291A, pe raza comunei Zamostea, un localnic, de 37 de ani, s-a angajat în depășirea unui autoturism condus de un consătean, de 47 de ani.

În depășirea aceluiași autoturism se afla un atelaj hipo nesemnalizat, condus de un tânăr, de 29 de ani, din localitate, pe care l-a acroșat.

În urma coliziunii, căruţaşul a căzut în șanțul de pe marginea drumului suferind leziuni, însă a refuzat să fie transportat la spital.

După producerea accidentului, conducătorul auto de 37 de ani a plecat de la locul faptei, fără să anunțe poliția.

Celălalt conducător auto, de 47 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, față de bărbatul de 37 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, și față de conducătorul de 47 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce  va fi soluționat procedural.

comments

comments