full screen background image

Guvernul României: Construcția unui gard la granițele Ungariei cu vecinii săi este neconformă cu normele UE

guvro     Guvernul României și-a exprimat joi poziția față de decizia Ungariei de a construi garduri la granițele cu vecinii săi și a afirmat că o astfel de decizie este neconformă cu normele Uniunii Europene.

Guvernul României reiterează poziția conform căreia construcția unui gard la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți, este neconformă cu normele Uniunii Europene. Această poziție a Guvernului României, cu privire la tratamentul aplicat imigranților de autoritățile maghiare, este în acord cu cele exprimate de statele UE, instituțiile UE și alte organisme internaționale. Reamintim faptul că autoritățile maghiare au primit critici în ultimele zile atât de la organizațiile care veghează la respectarea drepturilor omului, cât și de la reprezentanți ai unor state ale Uniunii Europene și ai unor instituții europene și internaționale. Guvernul României consideră ca fundamentală respectarea normelor europene, a drepturilor omului, de către fiecare dintre statele UE, dar nu numai“, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Executivul consideră că reacțiile oficialilor maghiari la opiniile exprimate de către autoritățile de București sunt total nejustificate.

Vom continua un dialog cu toți partenerii europeni pentru a găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestei situații și pentru depășirea, în spirit european, a provocărilor apărute în ultimele luni”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

comments

comments