full screen background image

Ponta se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat că se va întâlni, marţi, la Guvern, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, scrie Mediafax.

Șeful executivului a spus că nu vrea ca anul școlar să înceapă cu prosteste.

“Mă văd cu cei din educaţie, pentru că aşa le-am promis, am spus: nu începem cu proteste anul şcolar, dar ne aşezăm la masă şi mergeţi în acelaşi ritm cu cei din sănătate, cu care chiar sunt de acord şi în care aveau dreptate şi, mai pe scurt, problemele de zi cu zi le rezolvăm la Guvern foarte bine”, a declarat, marţi, Victor Ponta înainte de şedinţa BPN al PSD.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara, pe 24 august, după discuțiile avute la sediul Guvernului cu reprezentanții sindicatelor din educație, că nu poate prezenta un calendar concret cu privire la creșterile salariale și că se așteaptă adoptarea legii salarizării bugetarilor pentru a crește veniturile din educație.

Propunerile de majorare a salariilor din educaţie au fost discutate într-o întâlnire la care au luat parte reprezentanţi ai sindicatelor, premierul Victor Ponta şi miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii.

comments

comments