full screen background image

Gorghiu şi-aș dori un guvern minoritar al PNL

alina gorghiu     Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că își dorește un guvern liberal minoritar, care să pună în practică programul de guvernare al partidului.

„Mi-aș dori un guvern minoritar al PNL care să pună în practică programul de guvernare pe care noi l-am lucrat destul de mult și pe care l-am făcut public. O parte dintre măsuri reușim totuși să le mai impunem, pe aici, pe colo, forțând coaliția aflată la guvernare să mai accepte și măsuri ale Opoziției, cum de altfel o să reușim noi ca Opoziție într-un final, chiar dacă domnul Dragnea o să își pună semnătura pe proiectul legat de votul prin corespondență. O să reușim și asta până la urmă, pentru că nu poți să repeți greșelile domnului Ponta la infinit. La un moment dat trebuie să le faci pe ale tale”, a afirmat, luni seară, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea și-a exprimat convingerea că orice guvern ar fi mai bun decât cel al premierului Victor Ponta.

„Sunt foarte convinsă că orice fel de guvern este mai bun decât Guvernul Victor Ponta. Ideea de premier înseamnă să fii frecventabil, credibil, înseamnă să nu minți, să nu fii ipocrit, să nu jignești, șamd. În schimb, cred că optimă este varianta unui guvern cu prim-ministru liberal. Da, o echipă tânără, plină de ambiții, cu program de guvernare foarte bine construit, care să rămână într-un parteneriat cu Președinția, cu Parlamentul, cred că poate da acele rezultate pe care România le merită. Și de ce nu, un guvern pe care eu îl văd european. Nu pot să mai gândesc guvernul în funcție de ce își dorește un lider de partid politic sau un anume reprezentant al partidului politic. Nu. Trebuie să te raportezi la mult mai mult decât atât. Sunt convinsă că putem prelua guvernarea cu un guvern capabil. Nu aici e problema de capacitate în a genera resurse umane de bună calitate sau proiecte de politici publice coerente, viabile, de perspectivă”, a adăugat Alina Gorghiu.

comments

comments