full screen background image

Centrul pentru azilanţi din Rădăuţi îşi poate suplimenta capacitatea

centru azilanti radauti 2     Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi dispune de o capacitate de 130 de locuri de cazare, care se poate suplimenta, într-o primă etapă, cu aproximativ 50 de locuri.

În prezent gradul de ocupare al acestuia este de aproximativ 11%, în centru fiind cazaţi atât solicitanţi de azil, cât şi persoane care au obţinut o formă de protecţie în România.

Centrul oferă condiţii optime de trai, asistenţă medicală primară, precum şi spaţii destinate activităţilor educative şi recreative.

Periodic, la nivelul centrului sunt organizate, în colaborare cu organizaţiile partenere, evenimente de acomodare culturală.

De la începutul anului 2015, la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi au fost înregistrate 24 de cereri privind acordarea unei forme de protecţie în România, cele mai multe fiind ale cetăţenilor din Afganistan, Irak şi Siria.

În conformitate cu prevederile art. 20, alin. 1, lit. c, din Legea 122/2006, privind azilul în România, cetăţenii străini care beneficiază de o formă de protecţie în România au dreptul să fie angajaţi de persoane fizice sau juridice, să exercite activităţi nesalarizate, să exercite profesiuni libere şi să efectueze acte juridice, să efectueze acte şi fapte de comerţ, inclusiv activităţi economice în mod independent, în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români.

Pe parcursul anului 2015, la nivelul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Suceava nu au fost înregistrate căsătorii de convenienţă, dupa cum se arata într-o comunicare, catre Radio VIVA FM, a Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments