full screen background image

Steagul „Unica”, adus din Rusia în Suceava, de către primarul Ion Lungu

Lungu steag unica     O delegaţie a municipiului Suceava, formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Clubului „Video art” de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au participat, săptămâna trecută, la cea de 77-a ediţie a Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale de la Sankt Petersburg.

Cu acest prilej, în cadrul unei seri româneşti, şeful delegaţiei, primarul Ion Lungu, a preluat steagul „Unica”.

Lungu: “Reprezentanţii municipiului Suceava au făcut o figură frumoasă la Sankt Petersburg, acolo unde cu toţii ne-am prezentat onorabil. Am avut dedicată o seară românească, în final fiind organizat un moment emoţionat, acela înmânării steagului municipiului Suceava, în vederea desfăşurării acestui eveniment de nivel mondial, în 2016, în oraşul nostru. Anul viitor, Suceava va fi gazda celei de a 78-a ediţii. Va fi o manifestare unică, de nivel mondial pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Am reuşit să aducem Suceava pe harta culturală a lumii. Vom face tot posibilul ca împreună cu reprezentaţii Clubului, Universităţii Ştefan cel Mare şi Centrului Cultural, să avem o organizare cât mai bună, astfel încât să ne prezentăm onorabil, în cadrul acestui eveniment, în anul 2016.”

Pentru deplasarea din Rusia, inclusiv în vederea susţinerii cheltuielilor cu editarea materialelor promoţionale, din bugetul local a fost alocată suma de circa 70.000 de lei.

comments

comments