full screen background image

Deschiderea anului școlar la Colegiul “Ștefan cel Mare” Suceava

8     Oficialități locale și județene au participat la deschiderea anului școlar la Colegiul “Ștefan cel Mare” Suceava, unul dintre cele mai titrate din județ.

Manifestarea s-a desfășurat la Casa Culturii, din cauză că în incinta liceului se lucrează la noua sală de sport.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, le-a urat succes elevilor și profesorilor în noul an școlar, precizând că renumele colegiului trebuie menținut.

Nechifor: “Acest Colegiu Naţional este unul de top şi sunteţi într-o competiţie cu multe colegii, cu multe licee din ţară. Aşa cum ne-aţi obişnuit, sunt sigur că veţi obţine rezultate deosebite şi sunt convins că acest brand – Ştefan cel Mare – va merge mai departe.”

Șeful Inspectoratului Școlar, Gheorghe Lazăr, a menționat că elevii de la Colegiul “Ștefan cel Mare” au șansa unor cadre didactice bine pregătite.

Lazăr: “Am o rugăminte pentru cadrele didactice, să-i păsuiască pe bobocii de clasa a V-a şi clasa a IX-a, să fie şi ei cu atenţie trataţi. În ceea ce priveşte elevii de clasa a X-a sau a XI-a, trebuie să se gândească foarte bine la viitorul lor, să ştie ce vor în viaţă, iar în clasa a XII-a să desăvârşească ceea ce au început şi au construit până atunci.”

Ajuns cu întârziere la festivitatea de la Casa Culturii, din cauza traficului rutier aglomerat, primarul Ion Lungu a spus că municipalitatea face eforturi pentru a sprijini activitatea colegiului.

Lungu: “Este un colegiu care face performanţă, un colegiu care face onoare oraşului nostru. Vreau să cred (şi sunt sigur că aşa va fi) că, aici, la colegiul dumneavoastră, se va face performanţă în continuare. Aveţi nişte cadre didactice deosebite, în frunte cu domnul director, este un colegiu căutat la nivel municipal şi judeţean. Copiii trebuie să înţeleagă foarte clar un lucru, că trebuie să înveţe. Astăzi, fără carte nu se poate întâmpla nimic. Eu rămân la ideea că dacă ai carte, ai parte.”

comments

comments