full screen background image

Copiii cu părinţi plecaţi în străinătate sunt monitorizaţi de asistenți sociali

copil suparat 2     Elevii şi preşcolarii suceveni care au unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate sunt  monitorizaţi, începând de astăzi, de asistenţii sociali din cadrul primăriilor şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Unităţile de învăţământ vor fi obligate să trimită, la solicitarea Serviciilor de asistenţă socială, listele cu toţi copiii care se încadrează în această categorie, urmând ca asistenţii sociali să-i viziteze la domiciliu măcar o dată la două luni.

Localităţile care se află pe primele locuri la numărul mare de copii ai căror părinţi sunt plecaţi peste hotare, raportat la numărul de locuitori, sunt Cacica, Bosanci, Zvoriştea, Baia, Valea Moldovei, Gura Humorului, Dumbrăveni, Dolhasca şi Marginea.

Psihologii apreciază că plecarea părinţilor la muncă în străinătate este un moment traumatizant pentru copii, în majoritatea cazurilor.

Micuții se pot simţi abandonaţi, nedoriţi și se consideră puşi în plan secund faţă de alte interese sau necesităţi ale părinţilor.

În prezent, 9.200 de minori din județul Suceava au unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate.

comments

comments