full screen background image

Concursul de admitere s-a încheiat la Şcoala de Jandarmi Fălticeni

smsj sigla 2     La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, s-a încheiat concursul de admitere.

Cei 322 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 12 septembrie, testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

În urma acestei probe, în seria de elevi 2015-2017, au fost admişi 105 bărbaţi şi 20 de femei, din care un bărbat şi o femeie pe locurile altor minorităţi.

Cele trei locuri alocate etniei rome, pentru care nu au existat candidaţ,i s-au ocupat în ordinea descrescătoare a punctajului de admitere, de către candidaţii care au susţinut concursul în cadrul instituţiei.

Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele două alocate altor minorităţi, s-a ocupat prin redistribuire de către o candidată care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, înregistrând 65 de puncte.

Primul candidat admis este din judeţul Suceava şi a obţinut 87 de puncte.

Ultimii trei candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 64 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 13 septembrie, dar reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute.

Elevii jandarmi vor începe cursurile luni, 1 octombrie.

comments

comments