full screen background image

Chișinău: Demisiile cerute de protestatari ar duce la o criză politică profundă

Andrian Candu     Demisiile cerute de protestatari ar aduce Republica Moldova într-o criză politică și economică profundă, a declarat duminică seara președintele parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni televizate, după cum transmite agenția IPN.

‘Sunt confuz în ceea ce privește cerințele protestatarilor. Dacă săptămâna trecută aveau niște revendicări rezonabile, acum cerințele lor au devenit radicale, vor demisii în lanț. Trebui să înțelegem că acest guvern activează doar de 45 de zile și nu a reușit să le facă pe toate”, a afirmat șeful legislativului moldovean.

Un alt argument invocat de către Andrian Candu în favoarea guvernului actual este și vizita apropiată a reprezentanților FMI la Chișinău. ”FMI vine să discute și să negocieze cu noi mai multe reforme. FMI nu vine să discute cu un guvern provizoriu sau cu niște miniștri interimari”, a mai declarat președintele parlamentului Republicii Moldova.

Mii de persoane au participat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la o noua acțiune de protest împotriva guvernării, cerând demisia conducerii statului și organizarea de alegeri anticipate.

În cadrul acțiunii, organizată de platforma civică ‘Demnitate și Adevăr’ în contextul protestelor care continuă de o săptămână la Chișinău, a fost adoptată o rezoluție în care se face apel la declanșarea unei greve generale și formarea unei mișcări politice și a unui așa-numit guvern al încrederii populare.

comments

comments