full screen background image

Biciclişti loviţi de şoferi care au plecat de la locul faptei, în Rădăuţi şi Gura Humorului

accident bicicleta     În cursul dimineţii de duminică, la ora 09.50, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de un bărbat, de 62 de ani, din comuna Muşeniţa, despre faptul că a fost victima unui accident de circulație, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 08.45, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe str. 1 Mai, din municipiul Rădăuţi, victima a fost acroșată de un autoturism și proiectată într-un alt autoturism oprit în afara părții carosabile.

Biciclistul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale și în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, a fost identificat autoturismul implicat în accident și conducătorul acestuia, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Frătăuții Vechi.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii evenimentului rutier fără încuviințarea organelor de poliție şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o alcoolemie peste limita legală, ce va fi soluționat procedural.

În jurul orei 12.33, în timp ce conducea autoturismul cu remorcă, pe strada Piaţa Republicii, din oraşul Gura Humorului, din cauza neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcţiei de mers, de pe banda II pe banda I, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, a acroşat cu spatele remorcii un localnic, de 76 de ani, care circula regulamentar pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de mers.

Camionul a proiectat biciclistul pe carosabil, după care și-a continuat deplasarea, fiind oprit, la o distanţă de aproximativ 500 de metri, de un echipaj de poliție aflat în apropiere.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.

Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru biciclist, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments