full screen background image

Motivarea instanței în cazul lui Sorin Oprescu: Lăsarea în libertate ar putea afecta ancheta.

sorin oprescu      Lăsarea în libertate a lui Sorin Oprescu ar putea afecta bunul mers al anchetei, se arată în motivarea instanței, informează B1 TV.

Potrivit documentului, primarul Capitalei a fost interceptat și monitorizat prin GPS. Oprescu a recunoscut proveniența ilicită a banilor care au fost găsiți asupra sa.

Sorin Oprescu a avut o atitudine neconvingătoare în fața magistratului, se mai arată în motivarea judecătorului de drepturi și libertăți.

Probele aduse în acest caz, precum înregistrările video, arată că banii primiți de Oprescu erau mită și nu împrumut.

“Este, de asemenea, de necontestat faptul că inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin — n.r.) și-a însușit această sumă de bani primită de la denunțătorul…, sens în care există la dosarul cauzei. (…) De altfel, audiat în fața judecătorului de drepturi și libertăți, inculpatul O.S.M. nu a contestat acest fapt. Totodată, probele administrate în cursul urmăririi penale, conturează teza potrivit căreia, inculpatul O.S.M. a primit de la P.B.C. suma de 25.000 euro cu titlu de mită și nu cu titlu de ‘împrumut’, așa cum a susținut inculpatul în mod cu totul neconvingător, în fața judecătorului”, se arată în motivare.
Sorin Oprescu nu a contestat faptul că a primit bani de la denunțător, potrivit documentului.

“În concluzie, din probele existente la dosarul cauzei, astfel cum au fost expuse mai sus, judecătorul de drepturi și libertăți reține că inculpatul O.S.M. a cunoscut proveniența ilicită a sumei de 25.000 euro, pe care a primit-o de la denunțătorul…, cu titlu de contraechivalent al prestației sale, aceea de a asigura stabilitatea funcției publice deținute de…, prin încălcarea obligațiilor ce îi reveneau în calitate de primar al municipiului București”, se mai arată în motivarea magistraților.

Contestația depusă de Sorin Oprescu la măsura arestului preventiv se va judeca la Curtea de Apel pe 14 septembrie. Până atunci, primarul general se află în arestul central al Poliției Capitalei.

Primarul a fost arestat preventiv, fiind acuzat de către DNA de luare de mită. Procurorii l-au filat mai multe luni și au surprins imagini când acesta lua mită 25.000 de euro. Arestarea are loc în contextul în care, cu doar câteva luni înainte, un consilier al lui Oprescu a fost arestat tot pentru luare de mită.

comments

comments