full screen background image

Proiectul legii votului prin corespondență, dezbătut pe 15 septembrie de Comisia de Cod electoral

vot diaspora 2014     Comisia de Cod electoral a fost convocată, marţi, 15 septembrie, pentru discuții referitoare la proiectul legii votului prin coresponență, a anunțat președintele comisiei Mihai Voicu.

Acesta și-a exprimat speranța ca în următoarele două săptămâni acest proiect să intre în dezbaterea Senatului.

“Sper ca în două săptămâni proiectul să intre în dezbaterea Senatului”, a declarat Voicu, potrivit Mediafax.

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat luni că a identificat zece principii foarte importante pentru ca proiectul votului prin corespondenţă să treacă până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

“Să arătăm coeziune și unitate că vor fi și multe momente — moțiuni de cenzură, moțiuni simple — în care va trebui să fim foarte articulați. (…) În rest, pentru mine este foarte important să văd mai mulți colegi de-ai noștri care ies la microfon în această sesiune parlamentară și combat cu argumentele ultimilor trei ani de zile (…) motivațiile pe care colegii din Opoziție le aduc la microfon. (…) E important să putem da semnalul unei coerențe și unități a partidului pentru a ne pregăti pentru alegerile care sunt în iunie 2016”, declara Zgonea.

Mihai Voicu a precizat însă că proiectul privind votul prin corespondență, depus de PNL în Parlament, este “la cheie” și că a depășit faza de principii.

comments

comments