full screen background image

Bărbat grav rănit, după ce maşina în care se afla a fost lovită de un excavator, în Liteni

excavator     Marţi, în jurul orei 10.15, în timp ce efectua lucrări pe strada Siliştei din oraşul Liteni, un bărbat de 50 de ani, din localitate, nu s-a asigurat la manevrarea unui excavator neînregistrat şi a lovit, cu cupa, autoturismul condus de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Vultureşti.

În urma accidentului, un bărbat, de 37 de ani, din localitate, pasager în autoturism, a suferit leziuni grave şi a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Victima a fost internată la Spitalul Judeţean, cu diagnosticul “Traumatism cranio-cerebral grav, Hemiplegie stânga”.

Conducătorii celor două vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în ambele situații, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 50 de ani este angajat al unei societăţi comerciale, în funcţia de mecanic maşini şi utilaje pentru construcţii.

În momentul producerii accidentului, executa lucrări de excavare a pământului pe marginea străzii respective.

Societatea executa lucrări de modernizare a drumului fără avizul poliției și fără a fi semnalizate corespunzător, conform prevederilor legale.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă” şi “efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public”.

Pentru efectuarea de lucrări în zona drumului public fără avizul poliţiei, executantul lucrării a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată.

comments

comments