full screen background image

Regele Mihai îi retrage lui Sorin Oprescu calitatea de membru al Ordinului Coroana României

regele mihai     Biroul de presă al Majestății Sale a anunțat, luni, că Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu, anunță B1 TV.

“Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011.

Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin”, se arată în comunicat.

Oprescu a fost decorat, în martie, și de ambasada Franței cu legiunea de onoare.

În timpul ceremoniei, în apropierea sediului Ambasadei Franţei s-au adunat în jur de 30 de bucureşteni, majoritatea tineri, nemulţumiţi de distincţia acordată primarului de către Paris.

Acesţia au protestat paşnic, purtând pancarte cu mesaje legate de ceea ce nu le place la modul cum gestionează primarul Oprescu Capitala.

Tinerii au format un grup pe Facebook, apreciind că gestul Guvernului francez de a acorda cea mai înaltă distincţie primarului Bucureştiului este “pe cât de inexplicabil pe atât de revoltător”.

Sorin Oprescu era acuzat de tineri de distrugerea sistematică a patrimoniului arhitectural al Capitalei, de uciderea câinilor fără stăpân, de evacuarea ilegală a peste 1.000 de oameni din zona Buzești-Berzei în timpul iernii 2011, de aprobarea unor construcții ilegale în numeroase zonele protejate și distrugerea unor repere ce țin de memoria comunității etc.

comments

comments