full screen background image

Primarul Sucevei merge în Rusia, pentru a aduce steagul UNICA

Lungu 1908     În această săptămână, o delegaţie a municipiului Suceava va participa în Sankt Petersburg, Rusia, la Festivalul Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale.

Aceasta după ce, în urma vizitei făcute în perioada 28-31 mai 2015 în Suceava, Uniunea Internaţională de Cinematografie Amatoare „Unica” a decis ca municipiul Suceava să fie, în intervalul 19-26 august 2016, gazda celei de 78-a ediţie a manifestării.

Lungu: “Municipalitatea, cu o delegaţie formată din 13 oameni, inclusiv primarul, va merge săptămâna viitore la Sankt Petersburg, unde se desfăşoară evenimentul din acest an. Conform protocolului, va trebui să prezentăm un film documentar, delegaţia Sucevei, iar lucrul cel mai important, conform cutumei, primarului localităţi care organizează evenimentul anul viitor, i se înmânează steagul Festivalului. Atât componenţa, cât şi costurile deplasării au fost aprobate în Consiliul local. Din delegaţie fac parte 4 reprezentanţi ai Primăriei municipiului Suceava, 2 ai Casei Studenţilor de la   Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, iar restul participanţilor sunt membri ai Asociaţiei cultural-educative „Cubul Video Art” Suceava.”

În acest sens, din bugetul local este disponibilizată suma de circa 70.000 de lei, reprezentând inclusiv cheltuieli cu editarea materialelor promoţionale.

Până acum, a fost editat un album de prezentare a Sucevei, manifestarea din Rusia desfăşurându-se în perioada 4-11 septembrie.

comments

comments