full screen background image

Conducerea PSD a respins reinstalarea lui Gheorghe Nichita la șefia filialei din Iași

gheorghe nichita     Conducerea centrală a PSD a stabilit, luni, că Victorel Lupu va prelua șefia interimară a filialei de la Iași. Astfel, social democrații au invalidat reînscăunarea lui Gheorghe Nichita ca președinte al organizației județene, anunță Agerpres

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcția de primar al Iașiului în urmă cu circa patru luni, după ce procurorii DNA au început să îl cerceteze penal. Tot în cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat și din funcția de vicepreședinte al PSD și de lider al filialei județene.

El a revenit în funcția de lider de organizație județeană în urma unei decizii luate recent în cadrul BPJ al PSD Iași. Nichita este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA că în perioada ianuarie-aprilie, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

comments

comments