full screen background image

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu

Fata in Fata do     Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, crede că liberalii ar trebui numiţi noul PDL.

Invitat în emisiunea Faţă în faţă, realizată la Radio VIVA FM, Donţu a exemplificat cu situaţia din judeţul Suceava, unde copreşedintele PDL, Alexandru Băişanu, fost liberal, ar putea fi înlocuit cu Dumitru Pardău, fost PDL.

Donţu: “Eu cred că trebuie să începem să le spunem noul PDL, pentru că uitaţi-vă ce se întâmplă la Suceava. Pare că mai sunt unul-doi liberali prin sedii, în rest sunt goniţi, sunt somaţi să părăsească sala. Înţeleg, acum, că pe copreşedintele PNL, reprezentatul PNL în conducerea organizaţiei judeţene, vor să-l excludă şi să aducă în locul lui un fost PDL-ist. Nu am nimic cu domnul Pardău, dar aflu de pe surse că se doreşte înlocuirea domnului Băişanu cu domnul Pardău. Bun, rău, n-am o părere bună despre domnul Băişanu, nu asta e problema, dar măcar este PNL-ist. Deci, noul PDL va fi condus de domnul Flutur, din partea PDL, şi domnul Pardău, din partea PDL. Practic, liberalşii sunt prizonierii PDL la Suceava, nu mai există umbră de liberal la conducere. Unul-doi, care tac. Deci, practic, noi nu avem de-a face cu nicio unire a dreptei, avem de-a face cu noul PDL, care a acumulat frustările trecutului, faptul că cetăţenii i-au izgonit de la putere, pentru prostiile pe care le-au făcut, pentru salariile şi pensiile pe care le-au tăiat, pentru TVA-ul pe care l-a mărit.”

Românii ar putea plăti, de anul viitor, impozite mai mari pentru locuinţe, potrivit noului Cod Fiscal.

Una dintre prevederi vizează acordarea posibilităţii consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri cu până la 500%.

Senatorul PSD, Ovidiu Donţu, a ţinut să lămurească unele aspecte legate de locuinţele unde funcţionează sedii de firme.

Donţu: “S-a vorbit despre apartamentele în care funcţionează sedii de firme. În presă am citit că, vezi Doamne!, se măresc impozitele de 10 ori. În textul pe care l-am avut în faţă (chiar am intervenit şi am cerut clarificări de la reprezentanţii Guvernului), lucrurile stau cam aşa: dacă ai sediul social declarat şi nu faci activitatea de producţie acolo, plăteşti acelaşi impozit. Dar, dacă tu ai ales să ai un sediu în 4 apartamente de la parterul unor blocuri, unde să pui maşini de cust, să faci o activitate, sigur că treci la un impozit puţin mai mare, pe care-l stabileşte Consiliul Local, într-o marjă stabilită de lege. Consiliul Local o să fie responsabil, nu o să mărească de 10 ori impozitul.”

Poţi asculta, mai jos, înregistrarea integrală a emisiunii “Faţă în faţă” de joi, 3 septembrie.

0:00

comments

comments