full screen background image

Prorector USV, Ștefan Purici: ”Cei care vor să ocupe un loc bugetat și au medii bune, au încă șanse”

Ștefan Purici b 960x300 (1)

În perioada 7-18 septembrie 2015, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se va desfăşura cea de-a doua sesiune de admitere din acest an.

În legătură telefonică directă la Viva CAFÉ a fost prorectorul cu imaginea universității, prof.univ.dr. Ștefan Purici.

Iulia Sîrghi: Care sunt facilitățile de care vor beneficia viitorii studenți ai USV?

”Complexul de natație, căminele sunt dotate la cele mai înalte standarde și asigură un spațiu confortabil și sigur pentru studenții noștri. Numărul de locuri la cămine a crescut în anul universitar anterior, alături de cele 4 cămine am dat în funcțiune și un al 5-lea cămin unde sunt câteva zeci de locuri destinate cazării studenților și cadrelor didactice universitare invitate. ”

La Suceava, studenţii au şansa de a fi formaţi de un personal didactic cu calităţi recunoscute la nivel naţional şi internaţional şi de a fi ajutaţi în demersurile lor de fiecare zi de un personalul administrativ competent şi devotat.

“Universitatea oferă locuri pentru cele mai diverse domenii, atât în științele tehnice, în științele socio-umane, economice – care le pot asigura tuturor doritorilor o viitoare carieră atât în țară cât și în străinătate.”

Iulia Sîrghi: La ce facultate sunt cele mai multe locuri disponibile?

”Locuri disponibile sunt la toate facultățile, au mai rămas și locuri bugetate la unele facultăți, la Facultatea de Inginerie Mecanică, la Facultatea de Inginerie Electronică, la Istorie și Geografie, Litere, Științe Economice. Cei care doresc să ocupe încă un loc bugetat și au medii bune au șanse să obțină un loc la buget.”

Iulia Sîrghi: Când începe anul universitar? O să fie atunci invitați din cadrul Ministerului sau de la alte universități prietene?

”Deschiderea oficială va avea loc pe 2 octombrie. Va fi o deschidere obișnuită ca în fiecare an, nu o să avem invitați speciali decât invitați din partea autorităților locale, din partea instituțiilor din județ și din partea unor licee.”

comments

comments