full screen background image

Mihai Holovate, specialist Wellness: “Suntem direct responsabili de ceea ce ni se întâmplă nouă, trebuie să ne dorim cu adevărat să îmbunătățim ceva la noi”

Mihai Holovate 960x300

La Viva CAFE, Iulia a discutat despre sănătate și despre alimentația copiilor cu Mihai Holovate, specialist Wellness.

Important este să nu găsim vinovați în exterior și să nu aruncăm responsabilitatea în altă parte, puteți lua decizia de a schimba alegerile alimentare greșite făcute în trecut.

”Nu trebuie să găsim scuze, obiceiurile nu se schimbă foarte ușor, de aici este recomandat să se lucreze cu consultanți care te sprijină și te ghidează pas cu pas și ne scot puțin din zona de confort în ceea ce înseamnă obiceiurile nesănătoase.”

Puteți îndrepta tiparele alimentare nesănătoase care sabotează practic starea de bine și să faceți alegeri conștiente în acord cu nevoile reale ale corpului vostru.

”Scuzele sunt: “nu am bani să slăbesc”, dar stau și mă gândesc oricum dăm bani pe mâncare…De ce ar trebui să avem mai mulți bani ca să slăbim? Pur și simplu ar trebui să nu ne mai cumpărăm prostii și să ne luăm lucruri de care organismul are nevoie, ”nu am timp să fac sport! ” sportul este binevenit, dar se poate slăbi și fără sport, ”Sau nu am timp!”, ”o să încep de luni! ”

Mihai Holovate ne transmite un mesaj simplu – Fără scuze!”

Problemele de alimentaţie sunt tot mai evidente atât la adulţi, cât şi la copii. România ocupă unul dintre primele locuri la nivelul ţărilor UE în ceea ce priveşte obezitatea. Foarte important ca să fim sănătoşi este să alegem cu grijă produsele zilnice și să ştim cum să le combinăm.

Iulia: De unde știm cât să le dăm copiilor să mănânce?

”Când vine vorba despre alimentația la copii trebuie să calculăm exact pentru vârsta lor, trebuie să fim conștienți la noi ca părinți cum mâncăm. Trebuie făcute porții calculate pentru ei și nu trebuie să forțăm copiii să mănânce un anumit aliment, să le punem la dispoziție alimente sănătoase.”

 

 

comments

comments