full screen background image

Gorj: Percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de cărbune

mascati_79397300     Circa 100 de polițiști din cadrul IPJ Gorj au efectuat joi dimineața peste 25 de percheziții și 4 controale la societăți comerciale pentru destructurarea unei grupări specializate în furt, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Lucian Stroe.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcția Generale Anticorupție (DGA), lucrătorii de poliție judiciară, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, au pus în executare joi dimineața 23 de percheziții emise de către Tribunalul București la domiciliile suspecților și la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliția Orașului Turceni și Poliția Orașului Rovinari.

De asemenea, se vor pune în executare, în vederea continuării cercetărilor, un număr de 28 mandate de aducere a suspecților, 10 dintre aceștia fiind cercetați pentru furt calificat, 5 pentru pentru dare de mită și 13 pentru luare de mită.

“În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantități însemnate de cărbune din instalațiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat și comercializat pe raza județelor Dolj, Gorj și Mehedinți. Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfășurată sub protecția unor agenți de poliție din cadrul IPJ Gorj — Poliția Orașului Turceni, Poliția Orașului Rovinari și posturile de poliție arondate, care pretindeau și primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competență a autoutilitarelor folosite în acest scop”, se menționează în comunicatul de presă.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Jandarmeriei Române — B.S.I.J. și al Serviciului Român de Informații.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza