full screen background image

Gara de est din Budapesta, redeschisă pentru imigranți

budaest    Autoritățile ungare le-au permis joi miilor de imigranți din capitala țării să intre în gara de est din Budapesta, informează B1 TV.

După două zile în care aceștia au fost ținuți în fața gării Keleti, acum imigranții vor fi primiți în interiorul gării. Acest lucru nu îi va ajuta însă prea mult pentru că autorităţile maghiare au anunţat că din gara Keleti nu va pleca niciun tren către ţările din Vest.

Potrivit jurnaliștilor aflați în Ungaria, aproape 3.000 de oameni așteptau în fața gării. Ei nu aveau voie să urce în trenuri pentru că nu au viză Schengen și mulți dintre ei, nici acte. Unii dintre ei aveau bilete de tren valabile nu erau lăsați în trenuri.

Haosul a cuprins marți principala gară din Budapesta, unde imigranții furioși strigau “Libertate! Libertate!”, cerând să poată folosi biletele de tren, după ce autoritățile ungare au suspendat temporar traficul feroviar și au evacuat imigranții care încercau să urce în trenurile cu ruta Austria și Germania.

Marți dimineața autoritățile au suspendat activitatea trenurilor din cauza numărului mare de imigranți sosiți. Documentele imigranţilor au fost verificate, iar cei cu bilete de tren, dar fără vize
UE au fost daţi afară din gară. Sute de persoane care au cheltuit sume importante pe bilete, scandau “Germania!” şi “ONU!”.

comments

comments