full screen background image

Constantin Harasim, prefectul Sucevei, la Viva FM: ”Fațã de anul trecut, s-au mãrit numãrul autorizațiilor sanitare deținute de școli, însã nu este suficient!”

harasimviva

Dimineața a început cum nu se poate mai bine, alãturi de matinalii Viva FM, Andrada și Cãlin, care l-au avut invitat în studio pe prefectul Sucevei, Constantin Harasim. Ca de fiecare datã, au fost atinse subiecte de interes județean, iar domnul Harasim a rãspuns cu promptitudine la fiecare întrebare pe care matinalii i-au adresat-o.

Mai este foarte puțin pânã la începerea unui nou an școlar, douã treimi dintre școli nu dețin autorizații de funcționare, iar investiții de zeci de milioane de lei au fost stopate. Prefectul a dat lãmuriri cu privire la acest subiect:

”Aș spune, nu ca pe o apãrare, județul Suceava este undeva, pe o zonã superioarã în ceea ce privește acest subiect, circa 300 de unitãți posedã autorizație sanitarã. Noi ne-am mobilizat și chiar am cerut DSP-ului sã facã repetate controale, sã stabileascã masurile care trebuie luate, și aici este vorba de investiții, este vorba de apã curentã, de toalete în zona școlilor, în interiorul clãdirilor, și alte norme de igienã necesare obținerii de autorizații sanitare. Fațã de anul trecut, s-au mãrit numãrul autorizațiilor sanitare deținute de școli, însã nu este suficient. În prezent, sunt douã comisii stabilite care merg la un numãr de 15 unitãți sã identifice și sã rezolve anumite probleme de început de școalã, și mã refer, nu numai la condițiile de sãnãtate, ci și la școlile unde încã nu s-au finalizat anumite construcții, sau în vecinãtatea școlilor unde încã sunt în parcurs lucrãri de construire, care ar putea sã conducã la incidente neplãcute.”

Interviul integral cu prefectul Sucevei, Constantin Harasim îl puteți asculta mai jos!

0:00
0:00

comments

comments