full screen background image

Autoritățile bulgare au reținut 125 de imigranți care au intrat ilegal pe teritoriul țării

imigbul     Autoritățile bulgare au reținut 125 de străini în Sofia pentru intrare ilegală pe teritoriul țării fără să facă cerere de azil, a indicat joi Ministerul bulgar de Interne, citat de Reuters.

Gheorghi Kostov, secretar general în Ministerul bulgar de Interne, a afirmat că străinii, reținuți miercuri noaptea, vor fi interogați și s-ar putea să li se ofere statutul de refugiat.

Zeci de mii de imigranți, dintre care majoritatea refugiați din cauza războiului și a situației grele din Siria, încearcă să ajungă în Ungaria prin Balcani, tranzitând Grecia, Macedonia și Serbia.

Noile măsuri pentru a face față crizei imigranților, anunțate miercuri de către Ministerul de Interne bulgar, urmează să se axeze pe imigrația ilegală provenită în principal din Turcia.

Bulgaria și-a întărit poliția de frontieră, a instalat camere și senzori și își prelungește gardul de securitate care va acoperi 160 de km din granița sa cu Turcia.

Aproximativ 25.000 de persoane au făcut cerere pentru a obține statutul de refugiat în Bulgaria în ultimii doi ani, cam cât s-au înregistrat în total în două decenii anterioare, indică date oficiale.

AGERPRES

comments

comments