full screen background image

Expoziţie de pictură şi sculptură “Din secretele maeştrilor”, la Muzeul de Ştiintele Naturii din Suceava

expo picscul     În perioada 2-30 septembrie, la Muzeul de Ştiintele Naturii din Suceava, va fi deschisă publicului o expoziţie de pictură şi sculptură, cu lucrări realizate în cadrul atelierelor organizate la cea de a IV-a ediţie a proiectului de pedagogie muzeală “Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 2 septembrie, ora 15, în holul   Muzeului de Ştiinţele Naturii.

Copiilor le vor înmânate diplome de participare şi premii.

Sunt prezentate publicului în jur de 175 de lucrări grafice şi piese modelate în lut, selectate de artiştii plastici Camelia Rusu-Sadovei şi Iulian Asimionesi, din numărul mare de lucrări realizate.

La această ediţie, au participat 72 de copii, cu vârste între 6 şi 15 ani, dintre  care 25 au optat pentru ambele ateliere.

Interesul mare al copiilor şi părinţilor pentru acest gen de activităţi au determinat organizatorii să mărească numărul de locuri de la 40 pentru fiecare atelier la 49 pentru atelierul de pictură şi la 48 pentru cel de sculptură.

Anul acesta sursele de inspiraţie ale tinerilor artişti au fost lucrările artistei plastice Mărioara Pruteanu-Corduban, profesor şi îndrumător a multor generaţii de pictori şi lucrările sculptorului Iftimie Bârleanu, autor, printre altele, a statuii ecvestre din bronz turnat, a lui Ştefan cel Mare (Suceava, 1977), aflată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

comments

comments