full screen background image

Elevi suceveni premiaţi la Concursul Naţional de Astronomie de la Sulina

sulina astro     În perioada 24-27 august 2015, s-a desfăşurat, la Sulina, concursul naţional de astronomie şi pagini web “Sub cerul astral al Deltei”.

Scopul acestui concurs a fost de valorificare a potenţialului elevilor în domeniul ştiinţelor, astronomiei și informaticii prin complementaritatea educaţiei non-formale, precum şi dezvoltarea acestora în vederea formării ca viitori cetăţeni europeni proactivi.

La acest concurs, s-au înscris elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal, competiţia având mai multe probe şi anume: proba  observaţională cu ajutorul telescoapelor, proba teoretică, proba de determinare a coordonatelor unui loc de pe plajă cu ajutorul unui gnomon (o tijă cu lungimea de 1 metru) şi proba de prezentare a unui proiect.

Elevii judeţului Suceava  au realizat o performanţă deosebită obţinând mai multe premii şi anume:

La categoria juniorii mici, echipajul format din Andrei Costin elev în clasa a  IV–a  la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” Fălticeni şi Doroftei Luca, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava,  a obţinut  premiul I. Elevii participă la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor  Suceava, coordonat de prof. dr. Petru Crăciun. Tot la această categorie, a obţinut premiul I elevul Babiuc Ioan din clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială Clit, comuna Arbore, prof. îndrumător Ilie Cosovanu.

La categoria juniorii mari, două echipaje ale judeţului Suceava au obţinut premiul I şi anume: echipajul  format din Dumistrăcel Sabina, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, prof. îndrumător Crăciun Petru şi Lungu Eduard, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, dar şi echipajul format din Crîșmariu Andrei, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” și Rebenciuc Paul, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Miron Costin”, profesor îndrumător Crăciun Petru.
La aceeaşi categorie, Turturean David,  elev în clasa a VII-a Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, prof. îndrumător Crăciun Petru și Țehanciuc Alexandru, elev în clasa  a VIII-a la Liceul Tehnologic “Tomşa Vodă” Solca, prof. îndrumător Ilie Cosovanu, au obţinut premiul al II-lea.
Premiul III la categoria juniorii mari a fost obţinut de echipajul format din Andrei Andreea, clasa a IX-a  și Dănilă Răzvan, clasa a VIII-a, ambii elevi la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni şi membri ai cercului de astronomie de la Clubul Copiilor Fălticeni, prof. îndrumător Crăciun Petru.

Lotul judeţului Suceava a fost însoţit de următorii profesori: Andrei Carmen – Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni, Magdalena Cosovanu – Liceul Tehnologic “Vasile Gherasim” Marginea, Ilie Cosovanu – Liceul Tehnologic “Tomşa Vodă” Solca şi Crîşmariu Emilia – CJRAE Suceava.

comments

comments