full screen background image

Angajații de la mina Băița intră în greva foamei

baita 2     Angajații de la mina Băița, din județul Bihor, au anunțat luni că intră a greva foamei, informează B1 TV. 53 de oameni sunt blocati de zile bună în subteran, iar alți 79 protestează la suprafață.

Protestatarii spun că de un an de zil așteaptă licența de exploatare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale și că statul român face tot ce îi stă în putință pentru a închide mina.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, administratorul Soietății Băița, Gabriela Dobrotă, a declarat că minerii care protestează la suprefață au decis să intre în greva foamei, dar că și cei blocați în subteran ar fi vrut să recurgă la acestă formă extremă de protest.

”Cei care protestau la suprafață au decis (să intre în greva foamei – n.r.). Cu greu i-am convis pe cei din subteran să nu intre în greva foamei. De șase zile nimeni nu i-a contactat. 21 de mineri au făcut solicitarea, pentru prima etapă. Începem să facem procedura legală pentru asta. Nu pot permite intrarea în greva foamei până nu vine Direcția de Sănătate să faca un control clinic. Dar nici nu putem să le interzicem. Și cei din subteran s-au gândit la acestă formă de protest, dar i-am rugat să nu faca acset lucru. Deja avem probleme de respirație, avem pusee de tensiune. Mâine se împlinește o săptămâna de protest și nu a venit nimeni”, a declarat Gabriela Dobrotă.

comments

comments