full screen background image

Intrarea angajaţilor ROMATSA în grevă generală din 1 septembrie este legală

ROMATSA     Intrarea angajaţilor ROMATSA în grevă generală de la 1 septembrie este legală, potrivit unei decizii luate vineri de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă.

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a contestat în instanţă declanşarea grevei generale de angajaţii ROMATSA din 1 septembrie, aşa cum a fost anunţată de sindicalişti la începutul săptămânii.

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, că greva este legală. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

După pronunţarea deciziei, sindicaliştii ROMATSA adunaţi în faţa tribunalului, purtând toţi tricouri albe personalizate, au aplaudat când avocatul lor a ieşit din sediul instanţei.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunţat luni că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt “de viaţă şi de moarte” şi privesc siguranţa călătorilor.

Luni, ei au discutat şi cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache. La ieşirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor, a spus că nu mai există altă soluţie decât să ceară sprijinul societăţii civile, pentru că se luptă cu “un sistem bolnăvicios”.

Angajaţii ROMATSA l-au acuzat pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor.

comments

comments