full screen background image

“Bucovina Air Show”, vineri, la Frătăuţi

viva cafe radauti iva     Cea de a doua ediție a mitingului aviatic “Bucovina Air Show” de la Frătăuți va avea loc vineri, 28 august, începând cu ora 15.00, pe unul dintre cele mai moderne aerodromuri din țară.

Jurgis Kairys, campionul mondial al acrobației aviatice va participa la acest show aviatic de excepție, care se anunță mult mai spectaculos decât la prima ediție.
Despre organizare și organizatori, a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, purtătorul de cuvânt al “Bucovina Fly Club”, Radu Ianovici.

“Mitingul aviatic este organizat de “Automitric”, distribuitor Wolksvagen, și “Bucovina Fly Club”. Firește că nu putem organiza doar noi acest miting aviatic, este un miting de anvergură, aduce și un plus de participare față de anul trecut, sunt foarte, foarte multe lucruri care trebuie organizate, avem nevoie de logistică, de staff tehnic, și în primul rând avem nevoie de sponsori. Dacă n-ar fi fost sponsorii care să ne încurajeze să organizăm și această a doua ediție, poate că ea nu ar fi avut loc. Însă, faptul că în partea aceasta de Bucovina, în Frătăuți – Rădăuți, avem potențial aviatic, ne-am gândit că putem promova această parte de țară și prin zboruri de agrement, dar putem să aducem la un loc oameni de afaceri cu care putem realiza proiecte comune. De fapt mitingul acesta aviatic asta îşi dorește să adune în jurul nostru oameni care doresc să facă ceva pentru acest colțișor de țară.”

Radu Ianovici a dat detalii şi despre participanți și surprizele pregătite publicului spectator.

“Cu siguranță totul este perfectibil, și, de la an la an, dacă va fi să organizăm această ediție și să reușim să o implementăm ca un lucru de tradiție aici în zonă, de fiecare dată vom aduce câte ceva nou. Anul acesta, față de anul trecut, sunt alocate ca și spații de garare pentru un număr de aproximativ o sută de aeronave, ceea ce înseamnă dublu aproape față de anul trecut. Anul trecut am avut 52 de aeronave, anul acesta avem 80 – 100 de aeronave, deci, din start, e un spectacol foarte mare. Vom avea pe lângă spectacolul de anul trecut al celebrilor Iacări acrobați, spectacol de zi și de noapte, vor avea două zboruri acrobatice, vor fi cei de la Hawks of Romania, celebra formație de acrobație din aerocluburile Romaniei, vom avea participanți de la Aerodromul Tuzla, de la Aerodromul Sky Dive Transilvania din Cluj Napoca, și o mulțime de proprietari de aeronave ușoare și ultraușoare. Piloții se cunosc, vin cu plăcere aici, să nu credeți că cer bani sau taxe, pur și simplu vin pentru că se simt bine aici în Bucovina. Pe lângă toate acestea, cireașa de pe tort (bine, vor fi și parașutiști, motoparapante, motodeltaplanuri), celebrul de acum, multiplul campion la acrobații aeriene, și n-o spun eu ci palmaresul său, Jurgis Kairys. El este un lituanian foarte, foarte împătimit de acrobații aeriene. Va veni cu numere noi, el se perfecționează de la an la an, viața lui este avionul acrobatic. Asta face în fiecare secundă a vieții sale. Ce vom mai avea nou pe lângă spectacolele acestea pline de adrenalină, de suspans, de zgomot, vom avea balet aerian cu planoare, o să vedeți multe lucruri frumoase. Pe lângă toate astea, noi am pregătit în așa fel încât publicul să poată vedea spectacolul de la mai puțin de 10 metri de pista de decolare și aterizare. Sperăm ca împreună cu Jandarmeria și cu forțele de ordine, împreună cu Primăria și cu Consiliul Local de la Frătăuți Vechi care ne vor ajuta în acest sens, să asigurăm ordinea astfel încât să nu avem incidente.”

Purtătorul de cuvânt al “Bucovina Fly Club”, Radu Ianovici, a prezentat şi modul cum poţi câştiga zboruri gratuite.

“De asemenea, am mai adus nou un amplasament pe care eu l-am numit zonă de foto, adică anul trecut au fost foarte mulți tineri, adolescenți, copii, chiar și mai în vârstă, în general public care dorea să facă poze cu avioanele, cu piloții, și alergau printre avioane, treceau de limita de siguranță, anul acesta ne-am gândit că ar fi frumos să amenajăm o zonă strict pentru fotografii, unde vor fi așezate două aeronave static, și piloții vor putea să facă o baie de mulțime, în sensul că vor putea să facă fotografii cu cei care doresc. Ulterior acestui show aviatic, vom avea un concurs de fotografie care va fi premiat cu zboruri oferite de către piloții de la Bucovina Fly Club. Firește, cei care vor surprinde instantanee inedite și le vor posta pe pagina noastră de facebook, Aerodrom Frătăuți, acolo vom avea un juriu care va delibera și câștigătorii vor câștiga zboruri. Se pot pune fotografii făcute nu doar de profesioniști, ci pur și simplu cu un telefon mobil, oricine surprinde un instantaneu mai deosebit, poate să câștige zboruri de agrement cu piloții de la Bucovina Fly Club și vor putea să experimenteze în același timp și plăcerea de a face fotografie din aer”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments