full screen background image

Băişanu: “Proiectul Suceava – Capitală Culturală Europeană este al meu, dar l-am dăruit Sucevei”

baisanu 2808     Deputatul PNL, Alexandru Băişanu, îi sugerează primarului Ion Lungu să organizeze o întâlnire cu toţi factorii de decizie din administraţia judeţului, pentru a dezbate punctual proiectul “Suceava – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Băişanu a spus că acest proiect este al lui, dar că l-a dăruit Sucevei.

Băiaşnu: “Este proiectul meu, dăruit Sucevei. Nu am venit cu el de acasă, vreau să-l fac şi plec cu el. Nu! E un proiect de care trebuie să se bucure şi să tragă foloase fiecare cetăţean în parte. Dacă vom reuşi să facem acest lucru, va fi prima dată în istoria de 25 de ani a municipiului Suceava, când vom putea să avem programat pas cu pas activităţi care se vor întinde pe o distanţă de 10-15 ani. Ce am observat eu, în municipiul Suceava, e că toate lucrurile se fac de îndată.”

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că instituţia pe care o conduce a decis, pe 24 iulie, susţinerea proiectului.

El a catalogat toată această tevatură, din jurul subiectul, drept “o scrisoare pierdută”.

Nechifor: “O scrisoare pierdută. Aceasta este cea mai interesantă piesă de teatru care se desfăşară în, Suceava acum. Şi vreau să îi rog pe toţi cei care fel apel cumva la ajutor să reţină ceea ce am decis în Consilul Judeţean Suceava, în urmă cu mai bine de o lună, şi anume că susţinem necondiţionat proiectul Suceava -Capitală Culturală Europeană, doar că  nimeni nu se oboseşte să facă ceva. Autoritatea care trebuie să facă ceva este Primăria Suceava.”

Primarul Ion Lungu, în schimb, este sceptic în ceea ce priveşte şansele Sucevei de a câştiga competiţia, dar speră ca măcar municipiul şi judeţul să câştige, la capitolul imagine.

Dosarul pentru Capitală Culturală Europeană 2021, trebuie depus până pe 10 octombrie.

Până atunci trebuie realizată o piesă importantă – Strategia culturală.

comments

comments