full screen background image

Uciderea jurnaliștilor din Virginia, o răzbunare pentru atacul rasist din Charleston

jurnam     Apar noi detalii în cazul celor doi jurnalişti din Virginia uciși în direct chiar de către unul dintre foştii lor colegi. Potrivit postului american ABC, bărbatul a sunat la sediul canalului TV şi a recunoscut crima. El a trimis şi un manifest de 23 de pagini în care îşi justifică acţiunea spunând că este o răzbunare pentru atacul rasist din Charleston, din urmă cu două luni, când au murit nouă oameni. După uciderea celor doi, atacatorul a fost urmărit de poliţie pe o autostradă, dar s-a împuşcat înainte de a fi prins şi a murit la spital. Tulburător este faptul că bărbatul a filmat momentul crimei şi l-a postat pe contul său de Twitter.

Autorităţile americane l-au identificat pe atacator. Este un fost reporter şi prezentator al aceleiaşi televiziuni, concediat în urmă cu doi ani. Pe când era reporter, acesta a realizat mai multe reportaje despre controlul armelor în Statele Unite.

Bryce Williams, autorul atacului din Virginia: Unii oameni ai legii sunt îngrijoraţi.

Pe acelaşi cont de twitter pe care a postat imaginile crimei, ucigaşul şi-a acuzat victimele de rasism. Colegii celor ucişi sunt acum în stare de şoc.

Jeff Marks, managerul televiziunii WDBJ: Ceea ce vom face în această după-amiază aici este o reuniune prin care să ne exprimăm omagiul faţă de jurnaliştii morţi. Nu ne-am fi putut imagina că această zi se va desfăşura în acest fel.

Casa Albă a transmis condoleanţe pentru jurnaliştii morţi şi a făcut din nou apel pentru aprobarea unei legislaţii de control al armelor în Statele Unite.

Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe: Congresul ar putea interveni (în vederea controlului armelor, n.red.) într-un mod care să nu încalce drepturile constituţionale ale cetăţenilor americani. Iar preşedintele a făcut de multe ori apel la Congres să ia aceste decizii şi continuă să creadă că ar trebui să o facă.

Ca măsură de precauţie, toate şcolile din zona centrului comercial de unde transmiteau jurnaliştii au fost închise.

comments

comments