full screen background image

Festivalul Interetnic “Cultură în Parc” continuă, până pe 30 august

88     Asociația Ghizilor din Bucovina organizează, în perioada 26-30 august, Festivalul interetnic “Cultură în Parc”, proiect finanţat de către EEA Grants – Programul “Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului cultural european”, Ministerul Culturii, Unitatea de Management a Proiectului.

Obiectivul general al festivalului este crearea și menținerea condițiilor pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității minorităților, în special a romilor, consolidarea dialogului intercultural, cât și promovarea tinerilor artiști la nivel regional.

Miercuri, în ziua deschiderii, managerul de proiect Nicoleta Loghin a oferit  ascutătorilor VIVA FM primele impresii despre desfășurarea evenimentului.

Ea a spus: “Am avut emoții, recunosc, dar lucrurile au decurs bine, am început aproximativ cum ne-am programat, lumea este destul de receptivă, am primit foarte multe feedback-uri pozitive, este altceva decât ce se întâmplă la festivalurile care se organizează în mod obișnuit și asta ne încurajează să organizăm și în anii viitori.”

Nicoleta Loghin a explicat, pentru Radio VIVA FM, de ce acțiunea se desfășoară în parc și nu într-o sală destinată evenimentelor culturale.

Loghin: “Noi suntem un club montan și avem o legătură foarte strânsă cu natura și atunci, căutăm  să aducem lumea în natură, să se bucure și să învețe să o respecte.”

Managerul proiectului “Cultură în parc” a dat detalii și cu privire la programul următoarelor zile.

Loghin: “Joi, vor avea loc degustări culinare (produse specifice etniilor participante la festival), iar vineri, Dansuri tradiționale și costume populare. Sâmbătă, particpanţii vor putea asculta muzică tradiţională, în timp ce ultima zi este rezervată unor invitaţi speciali: Mike Godoroja & Blue Spirit, Canaf, Caius Hera (lăută), Cosmin Băalean (duduk şi vioară), Tatiana Podoleac (harpă), Marian Hadenko (Ucraina), Lazăr Constantin (lăută).”

Manifestările au loc în Parcul Universităţii din Suceava, începând cu ora 18.

comments

comments