full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

politia_rutiera     Miercuri, în jurul orei 14.19, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control, pe DJ 176, pe raza comunei Moldovița, autoturismul condus de un bărbat, de 51 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă a refuzat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

După recoltarea primei probe, conducătorul auto a fost de acord să fie testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 15.30, în timpul executării serviciului, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Grăniceşti a observat, pe DC 38, un tânăr care conducea un moped și care, la vederea echipajului de poliţie, a întors şi a plecat, fiind ajuns după aproximativ 200 de metri.

În cauză, s-a procedat la legitimarea conducătorului mopedului, iar polițiștii au constatat că mopedul nu avea numere de înregistrare şi era condus de un minor, de 15 ani, din localitate, ce nu posedă permis de conducere.

La orele 19.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe DJ 208D, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, autoturismul cu număr provizoriu de circulaţie condus de un localnic, de 27 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a fost valabilă până la data de 11 august 2015.

În jurul orei 23.00, un echipaj mixt poliție-jandarmi, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Aeroportului, din comuna Şcheia, a oprit pentru control autoturismul condus de o tânără, de 19 ani, din municipiul Suceava.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

Polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 23 de ani, din comuna Todirești, pasager în autoturism, i-a încredințat tinerei autoturismul, pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că aceasta nu posedă permis de conducere.

În toate cele patru cauze s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluţionate procedural.

comments

comments