full screen background image

Consens privind Codul Fiscal. TVA va ajunge la 20%, din 2016, și 19%, din 2017

dragnea     Liviu Dragnea a declarat joi, după întâlnirea cu membrii din Opoziție, că s-a ajuns la un consens în ceea ce privește forma Codului Fiscal și a subliniat că speră ca acesta să fie adoptat până la finalul săptămânii viitoare, informează B1 TV.

Acesta a mai declarat că TVA-ul va fi redus la 20% începând cu ianuarie 2016 și va ajunge la 19% din ianuarie 2017.

”A fost o discuție bazată pe precauție și responsabilitate. Acest consens care a fost dorit și de noi și de colegii din Opoziăție a fost necesar, arată că intenția noastră comună a fost și rămâne ca acest Cod Fiscal să rămână în timp. Nu ne permitem să îl modifice o eventuală putere, este un Cod Fiscal care arată predictibilitate și stabilitate în mediul economic.

De asemenea, am urmărit ca prin legea bugetul care va fi adoptată în această toamnă să ne încadrăm într-un deficit de 2% și ca și concluzie, modificările la Codul Fiscal vor fi adoptate în forma inițială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat”, a declarat Liviu Dragnea la finalul discuțiilor cu membrii Opoziției.

”Taxa pe stâlp va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017, cu o excepție referitoare la construcțiile speciale din agricultură care va fi eliminată din ianuarie 2016. Supraacciza la carburanți va fi eliminată din ianuarie 2017.

Am discutat de asemenea despre legea bugetului de stat. Guvernul să îl prezinte până la 15 noiembrie și am convenit să colaborăm după același mdodel pe care l-am folosit pentru această discutie pe Codul Fiscal.

Am convenit să nu semnăm acord, nu este nevoie să semnăm documente, suntem oameni responsabili, nu este nevoie să semnăm docuemente ca să certficăm aceste discuții. Garanția este responsabilitatea și seriozitatea. Am convenit ca votul final să se întâmple până la sfârșitul anului viitor. Și noi, și colegii din opoziție am folosit aceste zile pentru a face calcule serioase. A trebuit să ținem cont de toată conjunctura internă și internațională”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat că 2016 este un an extrem de important în care va trebui să se aplice prevederile din Codul fiscal și este important ca orice cheltuială care poate fi amânată să fie întârziată.

comments

comments